voorpagina

Veertig jaar scabreuse herinneringen aan het Geologisch Instituut

In 1943 richtte ik m'n eerste schreden naar het Geologisch Instituut.

Het was midden in de bezettingstijd en het gebouw was een soort gesloten vesting. Ná bellen deed een portier met een klein, half brilletje je open en om de hoogleraar-directeur te spreken te krijgen moest je van te voren audiëntie hebben aangevraagd. Die directeur deelde me eigenlijk alleen maar mee, dat ik met m'n studie kon beginnen, als ik dan wel even die loyaliteitsverklaring ondertekende.

 

 

 

2020 Reünie gaat niet door

Geologisch Instituuts-gebouw 2020

 

De reünie van 2020 gaat vanwege de Coronamaatregelen niet door. We hopen elkaar volgend jaar weer te zien en te spreken: de laatste vrijdag van november is dan 26 november 2021.

Om de komende tijd toch te kunnen mijmeren over het Geologisch Instituut, wordt dit boek van harte aanbevolen, geschreven door de geboren verhalenverteller Rob Verschure.

Reünie 2019

Phil Westerhof

 

SGIA bijeenkomst vrijdag 29 november 2019

Op vrijdag 29 november 2019 (laatste vrijdag van november!) weer de jaarlijkse reünie voor de Amsterdamse geologen.

 

 

Oproep oude foto’s uit ons werkgebied in Zuidoost Spanje

Nos visitara Steve de Clerq

Oproep oude foto’s uit ons werkgebied in Zuidoost Spanje.  Door mijn betrokkenheid bij het cultuurlandschap van de Vechtstreek kwam ik in contact met  www.commonland.com een organisatie die zich ten doel stelt aangetaste ecosystemen te herstellen met duurzame landbouw. Door boeren, ondernemers, overheden, grondeigenaren, natuurorganisaties, financiers, enz. bij elkaar te brengen en daaruit een lokale organisatie op te bouwen. Dat doen ze nu op 4 plaatsen, 3 x om verwoestijning tegen te gaan (Zuid Spanje, Zuid Afrika en Australië) en in het Hollands-Utrechtse veenweidegebied.